Site navigatie
Home Publicaties SMS Notes
SMS notes

CyberNotes (uitsluitend via Whatsapp, Facebook messenger, etc.)sms notes

Inschrijven? Stuur een Whatsapp naar 85.95.800 met de tekst "Subscribe CyberNote".

4 apr. 2016 - CyberNote. Zachte woorden kunnen harten, die harder zijn dan steen, zacht maken. Harde woorden kunnen harten, die zachter zijn dan zijde, hard maken. Heel belangrijk dus om de juiste woorden op de juiste plaats te gebruiken. Dus niet eerst (bijv. als je boos bent) praten en dan denken, wat heb ik gezegd, maar eerst denken / voelen wat te zeggen en dan pas uiten als nodig.

28 mrt. 2016 - CyberNote. Moge Pasen voor ons allen een spirituele wedergeboorte zijn, zodat we dichter komen bij ons ware levensdoel: God vinden door gebed en een goede leefwijze. Gezegende en bezinningsvolle dagen allen!

21 mrt. 2016 - CyberNote. Een gezegende week met Holi Phagwa en Goede Vrijdag, met Pasen in het vooruitzicht. Twee momenten die de overwinning van het goede op het kwade symboliseren. Moge deze week derhalve voor ons allen een week van bezinning zijn, op welke wijze wij in ons leven het goede op het kwade kunnen laten zegevieren (waar hebben we positieve aanpassing van ons gedrag nodig, hoe kunnen we beter omgaan met onze naasten, omgeving, milieu, etc. etc.). Have a nice week all, en laat het naast een feestweek dus vooral een bezinningsweek zijn zodat we er (spiritueel) maximaal profijt van hebben. God bless!

14 mrt. 2016 - CyberNote. Je TALENT is wat je allemaal zou kunnen doen in je leven. Je MOTIVATIE bepaalt wat je ervan zal maken. En je ATTITUDE zal bepalen hoe goed en mooi je het zal doen... Have a nice week all!

7 mrt. 2016 - CyberNote. Als we proberen het beste in anderen te ontdekken (i.p.v. fouten bij ze te zoeken), brengen we zodoende ook het beste in onszelf naar buiten. (Heartmath.org) Probeer maar!

29 feb. 2016 - CyberNote. Neem de ervaringen van het leven niet te serieus. Bovenal, laten deze je geen pijn doen, want in werkelijkheid zijn het alleen maar ervaringen vergelijkbaar als dromen ... Als de omstandigheden slecht zijn en je moet ze dragen, laten die geen deel van je eigen ik worden. Speel je rol in het leven, maar vergeet nooit dat het slechts een rol is. Wat je in deze wereld verliest, zal voor je ziel geen verlies zijn. Vertrouw op God en vernietig de angst, die alle inspanningen om te slagen verlamt en juist datgene aantrekt waar je bang voor bent. (Sri Sri Paramahansa Yogananda)

22 feb. 2016 - CyberNote. Niet alles loopt altijd zoals wij dat willen. Maar het leven (i.h.b. zaken die we niet in de hand hebben) werkt altijd ten voordele van ons, ook al lijkt het soms niet zo. Ja, echt altijd! Wees daarvan overtuigd. (Neale Donald Walsch)

15 feb. 2016 - CyberNote. Je zal vaak meemaken dat mensen je onheus behandelen. De drang komt dan vaak naar boven om hun ook zo te behandelen... Maar weet je wat spiritueel gezien beter is? Behandel hun niet zo slecht als zij hebben gehandeld, maar blijf hun behandelen zo goed als je zelf bent. Blijf positieve 'karma' voor jezelf opbouwen, ook al kom je negativiteit tegen.

8 feb. 2016 - CyberNote. Chinees nieuwjaar gaat vandaag van start. Dit jaar loopt van 8 feb 2016 tot 27 jan 2017. Elk Chinees jaar wordt genoemd naar een van de 12 dieren uit de Chineze dierenriem. Dit jaar is het t jaar van de aap. Gong xi fa cai (Gelukkig nieuwjaar)!

1 feb. 2016 - CyberNote. "Doe goed en zie niet om want de wereld kent geen dank." "Ondank is 's werelds loon". Bekende spreekwoorden toch? En lijken maatschappelijk bekeken misschien wel waar te zijn. Spiritueel bekeken is "Doe goed en zie niet om" een betere optie. Ook al lijkt het soms alsof je voor de verkeerde mensen iets goeds hebt gedaan, blijf goed doen. Wees dankbaar dat de Heer via jou iets heeft kunnen doen voor een medemens. Ja, wees daar dankbaar voor. Want jij ontvangt daavoor zegen. Dus niet ondank... maar dankbaarheid is 's werelds loon. Have a nice week all... en blijf goed doen!

25 jan. 2016 - CyberNote. Alles wat je om je heen ziet gebeuren, is in zekere mate een weerspiegeling van je innerlijk. Hij die snel is in het vinden van het slechte in anderen, heeft ook een deel van dat slechte in zichzelf. Zij die geestelijk hoog ontwikkeld zijn, kijken niet negatief naar anderen, maar zijn zich integendeel altijd bewust van de Goddelijke vonk in een ieder. (Sri Sri P. Yogananda)

18 jan. 2016 - CyberNote. We zijn allemaal een voorbeeld voor anderen. Wat je doet, zullen vele anderen zien en overnemen. Hou dit in gedachten bij het bepalen van je koers... en je gedrag, ook (en vooral) onder moeilijke omstandigheden. Wees een positief voorbeeld voor de wereld om je heen (je kinderen/gezin, familie, collega's, etc.) (Bron: Dadi Janki, met aanvulling)

11 jan. 2016 - CyberNote. Overtuig je ervan dat je grootste vijand niet tussen je eigen oren zit... Vaak denken we dat we iets niet kunnen, terwijl we het wel zouden kunnen als we onze 'mind' in positieve zin zouden richten erop. Denken aan mislukking betekent vrijwel zeker dat iets niet zal lukken... positief denken geeft een veel grotere kans op een positief resultaat. Probeer maar!

4 jan. 2016 - CyberNote. CyberNote. Velen maakten zich druk over wat ze tussen kerst en nieuwjaar zouden eten... maar veel belangrijker is wat we tussen nieuwjaar en kerst eten! Laat 1 v/d goede voornemens zijn om een gezonde(re) leefstijl te ontwikkelen. Wellicht dat we zodoende een halt kunnen toeroepen aan de vele (welvaarts)ziekten die de mensheid steeds meer bedreigen... Have a nice and healthy year all!

28 dec. 2015 - CyberNote. Bijna nieuwjaar! Laten we van 2016 een beter jaar maken door bewust te werken aan gezondheid, kennis, wijsheid, spiritualiteit, beheersen van ons ego, en al wat nog beter zou kunnen voor onze wereldse en vooral geestelijke groei. Neem in dank de mooie momenten van 2015 mee naar 2016. Laat de teleurstellingen achter maar neem wel de lessen eruit mee. Have a good year all!

21 dec. 2015 - CyberNote. Kerst. Laten we de liefde en vrede die we met Kerst ervaren ook komend jaar en ons hart blijven behouden en zodoende meewerken aan een vrediger wereld. Laat het samenvallen van de geboorte herdenkingen van Jezus en Mohammed dit jaar een teken zijn dat we ook voor andersdenkenden respect moeten opbrengen en in vrede met hun moeten leven. We are one!

14 dec. 2015 - CyberNote. Een bocht in de weg is niet het eind van de weg... behalve als je niet met de bocht meegaat. Niet alles hebben we in de hand.. vaak is het beter met de bochten van het leven mee te gaan ipv ertegen te vechten. Geef zodoende het Universum de kans om je daar te brengen waar het best voor je is! (ook al zien we het vaak anders).

7 dec. 2015 - CyberNote. Wees degene die koesterend en opbouwend bezig is. Wees degene met een begripvol en vergevend hart, die het goede in anderen ziet. Als je iemand ontmoet, laat hem achter in een betere staat dan waarin je hem hebt aangetroffen.

30 nov 2015 - CyberNote. Thanksgiving net voorbij. Laat elke dag Thanksgiving zijn. Wees dankbaar voor wat je hebt, en je zal steeds meer hebben om dankbaar voor te zijn. Als je je aandacht teveel richt op wat je niet hebt, zal je nooit voldoende hebben maar altijd in een bewustzijn van schaarste leven.. Wees dus dankbaar.

23 nov 2015 - CyberNote. Wees actief. Durf keuzes te maken, ook onder moeilijke omstandigheden. Geen keus maken betekent zaken voor je uit schuiven... Een keus maken betekent de mogelijkheid hebben om actie te ondernemen, verder te gaan en resultaat te bereiken.

16 nov 2015 - CyberNote. De ware uitdaging va de mensheid is ... hoe we ons op menselijke manier naar elkaar toe gedragen. Maak dat tot een gewoonte en stimuleer ook anderen om dat te doen; zo kunnen we samen aan een meer 'menselijke' wereld werken.

9 nov 2015 - CyberNote. Woensdag 11 nov. is Divali. Overwinning licht op duisternis, goed op kwaad. Laten we van de gelegenheid gebruik maken om onszelf waar nodig ten goede te veranderen en waar nodig verstoorde relaties te herstellen, etc.

2 nov 2015 - CyberNote. Wees als een boom. Ook al gooien mensen stenen naar je, blijf hun lekkere zoete vruchten geven... Wees goed tegenover een ieder, ongeacht hoe ze jou behandelen.

26 okt. 2015 - CyberNote. Het is maandag. Begin met te doen wat noodzakelijk is, doe daarna wat verder nog mogelijk is, ga zo verder  en plots ben je bezig het onmogelijke mogelijk te maken... (Franciscus van Assisi).

19 okt. 2015 - CyberNote. "Neem de ervaringen van het leven niet te serieus. En laten deze je vooral geen pijn doen, want het zijn eigenlijk ervaringen, vergelijkbaar met dromen... Wat je in deze wereld verliest, zal voor je ziel geen verlies zijn. Vertrouw op God en vernietig de angst, die alle inspanningen om te slagen verlamt, en juist dat aantrekt waar je bang voor bent." (Sri Sri P. Yogananda)

12 okt. 2015 - CyberNote. One does not walk into the forest and accuse the trees of being off-center, nor do they visit the shore and call the waves imperfect. So why do we look at ourselves this way? (Tao Te Ching) Perfection is not attainable, but if we chase perfection we can catch excellence. (Vince Lombardi)

5 okt. 2015 - CyberNote. Wees een positieve bron. Datgene wat je in je eigen leven wil ervaren, wees de bron daarvan in het leven van anderen. Dit is spirituele wijsheid. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden. (Neald Donald Walsch) Zo zal je datgene in je leven ervaren, dat je graag wil.

28 sept. 2015 - CyberNote. Jaloezie, achterdocht en alle andere zonden zijn sterke machten die in jezelf wonen, net als in alle andere mensen. De kunst is deze lagere verlangens in bedwang te houden om zodoende in vrede met je naasten en de wereld te kunnen leven. Waarlijk een groot offer en grote uitdaging, maar wel eentje waar je geestelijk steeds sterker van wordt! (wat ook het doel van ons leven is).

21 sept. 2015 - CyberNote. Het goede trekt het goede aan. Als je je gelukkig voelt, komt er steeds meer geluk naar je toe omdat geluk wil gaan waar vreugde is. Als je je dankbaar voelt voor hetgeen je hebt in plaats van je te richten op wat je niet hebt, komt er meer overvloed naar je toe. Goede gedachten trekken het goede aan... it's all in the mind. Have a nice and mindful week all!

14 sept. 2015 - CyberNote. Voor dingen die je hebt meegemaakt en misschien als negatief hebt ervaren, kan je of medelijden hebben met jezelf, of je kan het zien als een geschenk. Alles wat gebeurt is of een kans om je te laten groeien en sterker te worden, of een obstakel die je belet te groeien. Jij bent het die de keus maakt... (Wayne Dyer).

7 sept. 2015 - Wat is geluk? Geluk is niet dat we steeds maar krijgen wat we willen. Geluk is tevreden zijn met wat je hebt en er dankbaar voor zijn. Dankbaarheid doet vermeerderen... Have a nice week all!

31 aug. 2015 - CyberNote. Je smile is je logo, je persoonlijkheid is je visitekaartje en het gevoel dat je vanwege je karakter en gedrag bij anderen achterlaat, is je handelsmerk. Wees daarom de best mogelijke versie van jezelf. Have a nice week all!

24 aug. 2015 - CyberNote. Show respect even to those who don't deserve it; not as a reflection of their character, but as a reflection of yours. Have a nice week all!

17 aug. 2015 - "Een mens lijdt het meest onder het lijden dat hij vreest..." We lijden vaak meer onder onze verbeelding dan onder de werkelijkheid. Vaak genoeg maken we ons zorgen om (toekomstige) 'problemen' die niet eens bestaan. Probeer daarom een positieve kijk op het leven te hebben, dat maakt een moeilijke reis alleen maar makkelijker.

10 aug. 2015 - Gisteren 125 jaar Javaanse immigratie herdacht, tevens Dag der Inheemsen. Sranan kondre, culturele / religieuze bloementuin met wederzijds onderling respect. Houden zo! Geniet van een inter-culturele Indo Fusion van de welbekende hit 'Kuch kuch hota hai'.

3 aug. 2015 - "Hoe moeten we anderen behandelen?" vroeg iemand eens aan een wijze. "Er zijn geen anderen," antwoordde hij. Moraal hiervan: alle mensen / zielen zijn één. Als je iemand kwaad doet of toewenst, doe je dat jezelf ook aan. En als je iemand goed doet of toewenst, geldt dat ook voor jezelf. Zo zei ook de Profeet Mohammed: "Niemand van u is een ware gelovige, totdat hij voor zijn broeder wenst wat hij voor zichzelf wenst."

27 juli 2015 - CyberNote. We hebben geen 'magic' nodig om de wereld te veranderen. Alle kracht die we hiervoor nodig hebben, zit binnen in ons. Laten we alvast die kracht gebruiken om ons te verbeelden dat alles beter is... dan volgt de rest vanzelf.

20 juli 2015 - CyberNote. Haat niemand, ongeacht hoe erg ze je hebben benadeeld. Leef nederig, ongeacht hoe succesvol je bent. Denk positief, ongeacht hoe moeilijk het leven soms is. Geef veel, zelfs als je weinig is gegeven. Houd contact met een ieder, ook met hen die je zijn vergeten. Vergeef degenen die jou hebben benadeeld. Stop niet te bidden voor het goede voor degenen die van je houden. (Ali Ibn Abi Talib)

13 juli 2015 - CyberNote. Het grote probleem op de wereld is dat de intelligente personen vol twijfels zitten, terwijl de stommeriken het grootste zelfvertrouwen hebben... (Charles Bukowsky).

6 juli 2015 - CyberNote. "If your mind can conceive it and your heart can believe it, then you can achieve it." (Muhammad Ali).

29 juni 2015 - CyberNote. Laat niemands haat, negativiteit, drama etc. je beletten om de beste persoon te zijn die je kan zijn... Wees altijd positief, ook tegen negativisme.

22 juni 2015 - CyberNote. Je hoeft niet alles in het leven te begrijpen omdat gewoon niet alles zich laat begrijpen. Soms moet je iets kunnen loslaten, aan de Almachtige overlaten en verder gaan met je leven.

15 juni 2015 - CyberNote. Islam vasten start deze week. Niet eten en drinken herinnert ons om verkeerde woorden, daden en gewoonten af te leren en creeert solidariteit met behoeftigen.

8 juni 2015 - CyberNote. Wereld Milieudag was 5 juni. We leven niet OP de aarde, maar MET de aarde... Dus is het ons aller taak om de aarde gezond te helpen houden, zodat ook de generaties na ons op een zo gezond mogelijke aarde kunnen leven.

1 juni 2015 - CyberNote. Het grootste geluk van de mens is, als hij meester is over zijn ego, en dat bij alles wat hem in het leven overkomt, hij zijn ego leert te beheersen. Zo heeft hij controle over zijn leven en kan hij met alle situaties goed en neutraal omgaan. Het grootste leed van de mens is, als zijn ego de overhand voert in alles wat hem overkomt... zodat hij zich persoonlijk geraakt voelt bij alles wat niet volgens zijn goedvinden verloopt.

25 mei 2015 - CyberNote. Stem bewust en kies voor een eerlijk, rechtvaardig, welvarend, leefbaar en veilig Suriname. Luister naar je hart en gebruik je verstand. Als je niet gaat stemmen, heb je ook geen recht van klagen als het later niet goed gaat... dus neem je verantwoordelijkheid en ga stemmen. Jij hebt het vandaag voor het zeggen! Maak er dus gebruik van. Succes! :)

18 mei 2015 - CyberNote. Wat is geluk? Geluk betekent niet dat er geen zorgen zijn. Het betekent dat we op een goede en positieve manier met onze zorgen kunnen omgaan... en van elke situatie het beste proberen te maken binnen de beschikbare mogelijkheden.

11 mei 2015 - CyberNote. Moederdag net geweest. Heb respect voor de ouderen en wees altijd goed voor hen, want zij hebben naar hun beste vermogen ons gevormd tot wat we nu zijn.

4 mei 2015 - CyberNote. Wees nooit bedroefd over welke dag in je leven dan ook. Goede dagen geven ons geluk, minder goede dagen leren ons andere lessen en ervaringen. Al die dagen zijn bestemd als God's zegen voor ons!

27 apr. 2015 - CyberNote. Heb geduld met jezelf, want je bent (en we zijn allen) 'werk in uitvoering'. Ook de grootste boom in het oerwoud begon ooit als een klein zaadje...

20 apr. 2015 - CyberNote. Gezondheid middels dieet: verwijder boosheid, spijt, wrok, schuldgevoel, verwijt en zorgen maken uit je menu. En zie dan hoeveel gezonder en fitter je je zal voelen! (Charles Glassman)

13 apr. 2015 - CyberNote. We geven de maatschappij de schuld van alles wat er misgaat, maar we vergeten dat wij allen zelf de maatschappij zijn... Stof tot nadenken.

6 apr. 2015 - CyberNote. The spirit of Easter is all about hope, love and a new beginning. Have a blessed Easter all!

30 mrt. 2015 - CyberNote. De wereld om je heen ziet er precies zo uit als jij gelooft dat het is. Geloof in liefde, vriendschap en de goedheid van de mensen, en je zal dat om je heen vinden. Als je in het slechte gelooft, zal dat zich om je heen manifesteren... We hebben dus de keus hoe we onze wereld willen ervaren.

23 mrt. 2015 - CyberNote. Hindoe Navraatri periode, 9 nachten in volle gang (21-28 maart). Deze 9 nachten van gebed staan symbool voor het overwinnen van 9 innerlijke vijanden: lust, woede, vol zijn van jezelf (egoisme, etc.), hebzucht, zelfbedrog (leven in illusie), jaloezie, haat, anderen misgunnen, en teveel waarde hechten aan het 'ik' (arrogantie, etc.). Gezegende Navraatri!

16 mrt. 2015 - CyberNote. Wees niet jaloers op anderen. Elk persoon heeft iets unieks dat een ander niet heeft... Ontwikkel dat ene ding in jezelf en maak het zo perfect mogelijk!

9 mrt. 2015 - CyberNote. O Heer, leidt U mij vandaag op de juiste weg, zalf mijn voeten waar ik heenga. Reinig mijn handen opdat iedere handdruk een gemeende zij. Bescherm mijn ogen en oren voor wat ik zien en horen moet en leg een sleutel op mijn lippen zodat er geen onvertogen woord uit mijn mond kome.

2 mrt. 2015 - CyberNote. Het verleden is het verleden. Wat gebeurd is, is voorbij. Blijf er niet mee zitten; leer eruit, laat het dan achter en move forward. Have a good week!

23 feb. 2015 - CyberNote. Het is niet belangrijk hoe je eruit ziet, hoe rijk je bent, hoe je woont of hoeveel macht je hebt. Het is belangrijk wat je doet voor jezelf en de wereld, welke 'voetafdruk' je nalaat bij anderen, hoe je anderen raakt met jouw ziel. Heb een 'bezielende' week!

16 feb. 2015 - CyberNote. We leren pas de waarde van water als de bron droog staat. Wacht niet tot dat moment, maar wees elk moment dankbaar voor wat de Schepper je heeft gegeven. Neem het niet aan als vanzelfsprekend!

9 feb. 2015 - CyberNote. Beheersing van onze zintuigen betekent dat onze ogen de essentie van zaken waarnemen, onze oren alleen de essentie horen, en onze lippen alleen het goede spreken. Zullen we proberen? :)

2 feb. 2015 - CyberNote. Het beste geschenk dat je aan je medemensen kan geven? Hen het beste toewensen en supporten onder alle omstandigheden. Zullen we proberen? Het is niet zo gemakkelijk als het lijkt...

26 jan. 2015 - CyberNote. Als je iets wil zeggen, zeg dan iets zinnigs. Als je niets zinnigs kan zeggen, zwijg dan liever! Een wijze praat weinig maar zegt veel. (Ahum, hoe zit het dan met de politici?) ;)

19 jan. 2015 - CyberNote. Als je meedoet met hen die roddelen en lasteren, kan het zijn dat je ooit ook het onderwerp van hun gesprek wordt... Blijf ver van zulke lieden!

12 jan. 2015 - CyberNote. Woorden uit de mond reiken niet verder dan iemands oor. Maar woorden uit het hart bereiken ook het hart van de luisteraar. Dus als je iemand wil motiveren... :)

5 jan. 2015 - CyberNote. Luister naar WAT er gezegd wordt, niet naar WIE het zegt. Zo kan je van iedereen iets leren, zelfs van hen aan wie je misschien negatieve vooroordelen hebt.

29 dec. 2014 - CyberNote. Laten we van 2015 een beter jaar maken door bewust te werken aan gezondheid, kennis, wijsheid, spiritualiteit, temmen van ons ego, en al wat nog beter zou kunnen. Een gezegend jaar aan u allen toegewenst!

22 dec. 2014 - CyberNote. Kerst. Laten we de liefde en vrede die we in de Kerstperiode ervaren ook komend jaar blijven uitwerken en zodoende bijdragen aan een vrediger wereld!

15 dec. 2014 - CyberNote. Positieve gedachten scheppen energie, negatieve gedachten verspillen energie. Probeer dus altijd positief te zijn, ook in moeilijke situaties.

8 dec. 2014 - CyberNote. Als een deur van geluk sluit, gaat een andere voor ons open, maar vaak blijven we zo lang naar de dichte deur kijken dat we andere open deuren niet zien!

1 dec. 2014 - CyberNote. Difference between a wise man and a fool? The wise speaks because he has something to say, the fool speaks because he has to say something.

24 nov. 2014 - CyberNote. Srefidensi! Zijn we echt vrij? Of nog steeds gevangen in het web van arrogantie, egoisme, alcoholisme, verkeersterror, (politiek) bedrog, etc.? Let's free ourselves today!

17 nov. 2014 - CyberNote. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel! De waarheid komt altijd op het juiste moment en de juiste plaats naar boven. Dus: eerlijk duurt het langst!

10 nov. 2014 - CyberNote. If you care enough for the living, heal the world, make it a better place for you and for me, so there will be no hurt or sorrow (M. Jackson). Have a nice week all!

3 nov. 2014 - CyberNote. Als je eerst praat en dan denkt, zul je vaak in problemen komen. Eerst nadenken en dan praten is wijzer, en ook een kenmerk van goede zelfbeheersing. Have a nice and wise week all!

27 okt. 2014 - CyberNote. Diwali net voorbij. Islam nieuwjaar 1436 net gestart. Aan allen het beste toegewenst in de komende periode met alle goede voornemens die erbij horen!

20 okt. 2014 - CyberNote. Donderdag Divali. Overwinning licht op duister, goed op kwaad. Laten we de gelegenheid gebruiken onszelf waar nodig ten goede te veranderen. Shubh divali!

13 okt. 2014 - CyberNote. We delen dezelfde aarde, hemel, lucht, water, enz. Wat ons bindt is meer dan wat ons scheidt. Werk dus tot heil van een ieder, zonder onderscheid!

6 okt. 2014 - CyberNote. Roddelen. Grootste kwaad in de wereld! Voor u een roddel gelooft, hoor ook de kant van de persoon zelf voor u een (vaak onterecht) oordeel over hem / haar vormt. Niemand is perfect, ook de roddelaar en wijzelf niet!

29 sept. 2014 - CyberNote. De week van Hindoe periode Navraatri, Islam periode Hadj / Offerfeest en Joodse periode Rosh Hashana (Nieuwjaar) en Yom Kippoer. Maak er een gezegende week van! :)

22 sept. 2014 - CyberNote. 21/9 World Peace Day. Wereldvrede begint bij vrede in onze omgeving. Laten we dus in vrede met onze naasten leven. De wereld verbeteren begint bij onszelf!

15 sept. 2014 - CyberNote. Advies voor een gelukkig leven: 1. maak je hart vrij van haat; 2. maak je mind vrij van zorgen; 3. leef eenvoudig; 4. geef meer; 5. verwacht minder.

8 sept. 2014 - CyberNote. Zoals de zon schenkt aan iedereen, stel zo ook uw talenten beschikbaar aan ieder die het nodig heeft, ongeacht kleur, religie, (politieke) partij, etc.

1 sept. 2014 - CyberNote. Hoe moeilijk iets ook lijkt, twijfel niet. Geloof dat je het kan en je bent al voor meer dan de helft op weg!

25 aug. 2014 - CyberNote. Je woorden hebben grote kracht. Met 1 goed woord kan je iemand oppeppen, maar met 1 verkeerd woord ook neerhalen... Gebruik je woorden dus goed!

18 aug. 2014 - CyberNote. Logica en rede kunnen je brengen van punt A naar B, maar met verbeelding en vertrouwen kun je overal komen!

11 aug. 2014 - CyberNote. Praten over normen en waarden heeft weinig zin als we ze zelf niet naleven. Ons positief gedrag is het beste voorbeeld voor onze omgeving!

4 aug. 2014 - CyberNote. Leraar of leerling? Weet u het altijd beter dan anderen? Of staat u open om van anderen te blijven leren? De tweede optie zal ons verder brengen. Toch?

28 juli 2014 - CyberNote. Eid mubarak! Moge we de wijze lessen die we in de Ramadan hebben opgedaan, blijven toepassen. En moge Eid vrede brengen over de hele wereld. Amien!

21 juli 2014 - CyberNote. Het is beter in goed gezelschap te zijn dan alleen, en het is beter alleen te zijn dan in slecht gezelschap. (Profeet Mohammed)

14 juli 2014 - CyberNote. Een goede manier om onder alle omstandigheden goede relaties te behouden, is door steeds het hoofd koel te houden en een warm hart te tonen.

7 juli 2014 - CyberNote. Hart- en vaatziekten nog steeds meest dodelijk. Zorg voor goede voeding, ook fruit, beweeg dagelijks genoeg en houd stress onder controle.

30 juni 2014 - CyberNote. Ramadan in volle gang! Behalve niet eten en drinken is vooral belangrijk zich oefenen om van slechte woorden en daden weg te blijven, ook na Ramadan.

23 juni 2014 - CyberNote. Elke fout van ons is een waardevolle gids. Leert ons met het leven omgaan, we groeien ervan. Ga dus ook daarmee positief om! (maar maak ze niet met opzet).

16 juni 2014 - CyberNote. Door minder te letten op tekortkomingen van anderen, zullen ook zij minder op jouw tekorten letten. Zo schep je een meer positieve sfeer in je relaties.

9 juni 2014 - CyberNote. Vraag jezelf af of hetgeen je vandaag doet, je dichter brengt bij dat wat je morgen wil zijn.. Doe dat elke dag en je zal zeker je doelen bereiken!

2 juni 2014 - CyberNote. Arrogante mensen verliezen veel in het leven. Al weten ze dat ze ergens fout zijn, ze weigeren dat in te zien en blijven aldus ver van zovelen...

26 mei 2014 - CyberNote. Door stil te zijn, kan onze innerlijke stem oplossingen bieden voor allerlei problemen. Die stem zullen we niet horen als we steeds zelf druk zijn!

19 mei 2014 - CyberNote. Respect zullen we alleen ontvangen, als we ook respect aan anderen geven. Laten we dat voor ogen houden in onze dagelijkse relaties.

12 mei 2014 - CyberNote. Liever kleine daden dan grote woorden... Denk hierover na en probeer waar nodig toe te passen in uw leven.

5 mei 2014 - CyberNote. De wereld die we hebben gecreeerd is het resultaat van ons denken. We kunnen onze wereld niet veranderen zonder eerst onze denkpatronen te wijzigen...

28 apr. 2014 - CyberNote. Spirituele groei heeft discipline nodig, gaat niet vanzelf! Laten we daarom onze gedachten, woorden en daden altijd onder controle houden.

21 apr. 2014 - CyberNote. Moge Pasen voor ons allen een spirituele wedergeboorte zijn zodat we dichter komen bij ons ware levensdoel: God vinden door gebed en een goede leefwijze.

14 apr. 2014 - CyberNote. Laat de lange reis u niet weerhouden om de eerste stap te doen, vandaag nog. Stel niet uit tot morgen wat u vandaag kunt doen!

7 apr. 2014 - CyberNote. Respectvolle communicatie is de basis voor een vredige samenleving: thuis, op werk, in het verkeer, in het parlement, etc. Shall we try? Have a nice, respectful week!

31 mrt. 2014 - CyberNote. Als je iemand een roos geeft, blijft altijd iets van de geur aan je hand. Als je dus goed doet voor anderen, doe je ook goed voor jezelf! Shall we try?

24 mrt. 2014 - CyberNote. Toeval bestaat niet. Wat er ook op je pad komt, is nooit zomaar maar komt altijd met een boodschap of een les. Wees er dus dankbaar voor!

17 mrt. 2014 - CyberNote. Shubh holi! Moge deze dag de onderlinge vrede, vriendschap en broederschap versterken. En dat we allen een voorspoedig en gezegend jaar mogen hebben!

10 mrt. 2014 - CyberNote. Rijkdom bestaat niet uit het hebben van vele bezittingen, maar uit het hebben van weinig behoeften.

3 mrt. 2014 - CyberNote. Soms leren we de beste lessen van ons leven in onze slechtste tijden. Niets gebeurt zomaar. Zelfs de meest duistere momenten zijn om ons wijzer te maken!

24 feb. 2014 - CyberNote. Je intuitie is je beste vriend. Luister ernaar, vertrouw erop, handel ernaar. Als bijv. je hoofd iets wel wil maar je gevoel is niet gerust, be careful!

17 feb. 2014 - Cybernote. "Your mind is your instrument. Learn to be its master and not its slave." Laat je dus niet afleiden door negatieve opwellingen. Wees bewust positief!

10 feb. 2014 - CyberNote. The greatness of a man is not in how much wealth he acquires but in his integrity and ability to affect those around him positively. (Bob Marley)

3 feb. 2014 - CyberNote. Wie ergens wil helpen vindt altijd wel een manier, en wie niet wil helpen vindt altijd wel een excuus (Gandhi). Tot welke categorie behoort u?

27 jan. 2014 - CyberNote.We are here to heal, not to harm. We are here to love, not to hate. We are here to create, not to destroy... Have a nice, peaceful week!

20 jan. 2014 - CyberNote. Door onze zintuigen te trainen, krijgen we ogen die de essentie zien, oren die alleen het goede opnemen en lippen die alleen het nodige zeggen. Probeer maar!

13 jan. 2014 - CyberNote.Stank voor dank? Verwacht geen dank voor geboden hulp. Wees dankbaar dat je hebt kunnen helpen, en blijf helpen waar nodig, daarvoor zijn we immers op aarde!

6 jan. 2014 - CyberNote. God, geef ons kracht om te veranderen wat we moeten veranderen, moed om te accepteren wat we niet kunnen veranderen en de wijsheid om het verschil te kunnen maken...

30 dec. 2013 - CyberNote. Bijna nieuwjaar! Neem in dank de mooie momenten van 2013 mee naar 2014. Laat teleurstellingen achter maar neem wel de lessen eruit mee. All the best!

23 dec. 2013 - CyberNote. Laten we de liefde en vrede die we in de Kerstperiode ervaren, gedurende het hele jaar blijven uitdragen en zo helpen bijdragen aan een vrediger wereld.

16 dec. 2013 - CyberNote. Denk nooit: 'ik alleen heb gelijk'. Een wijs persoon moedigt anderen aan ook hun visie te geven zodat meerdere invalshoeken kunnen worden bekeken.

9 dec. 2013 - CyberNote. Intentie en Wilskracht. Met een duidelijk voornemen en een sterke wil kan je bergen verzetten! Ook slechte gewoonten kan je zo afleren. Proberen? :)

2 dec. 2013 - CyberNote. Zie tegenslag niet als obstakel, maar als uitdaging. Door ons best te doen die te overwinnen, worden we steeds sterker! Have a good week.

25 nov. 2013 - CyberNote. Srefidensi. Dag van bezinning. Love your country! Laten we allen samen proberen het beste te maken van dit mooie land.

18 nov. 2013 - CyberNote. Tijd is kostbaar, verloren tijd komt niet terug! Stel dus belangrijke zaken niet uit. Haast je als je tijd hebt, dan heb je meer tijd als je je moet haasten! :)

11 nov. 2013 - CyberNote. Uw ziel is uw tuin. Wat u erin zaait zult u oogsten. Negatieve gedachten zijn vergif in uw tuin. Ban ze volledig uit! Bemest uw tuin met positieve gedachten.

4 nov. 2013 - CyberNote. Kennis versus wijsheid. Iemand kan veel kennis hebben, maar zonder wijsheid kan hij die kennis niet juist gebruiken. Vergaar dus kennis en gebruik het wijs!

28 okt. 2013 - CyberNote.Door een korte meditatie dagelijks kom je tot rust, neem je even afstand van de dagelijkse problemen en zo kunnen oplossingen zich aandienen.

21 okt. 2013 - CyberNote. Ooit gezien hoe mieren gezamenlijk zware dingen vervoeren? Als wij mensen zo zouden samenwerken, zouden we als gemeenschap veel meer bereiken! Zullen we proberen?

14 okt. 2013 - CyberNote. In momenten van stress zullen we, door nuchter te blijven, een meer positieve bijdrage kunnen leveren dan door te 'stressen'.

7 okt. 2013 - CyberNote. Als we in iemand een slechte eigenschap zien, laten we ook zijn goede eigenschappen voor ogen houden. Niemand is perfect, ook wijzelf niet!

30 sept. 2013 - CyberNote. Liefde is nauw verwant met respect. Als je je geliefden niet kan respecteren, verdien je hun liefde niet... Behandel dus je geliefden met respect!

23 sept. 2013 - CyberNote. Als we met tegenslag te maken krijgen, hebben we twee keuzes: hoop verliezen en bij de pakken neerzitten, of de uitdaging accepteren en sterker erdoor worden.

16 sept. 2013 - CyberNote. Duisternis kan geen duisternis verdrijven, alleen licht kan dat. Haat kan geen haat verdrijven, alleen liefde kan dat... Love each other!

9 sept. 2013 - CyberNote. Zoek je weg door het leven zoals water zijn weg zoekt. Vecht niet tegen hetgeen op je pad komt maar pas je aan en zoek je weg erdoor heen of erom heen!

2 sept. 2013 - CyberNote. Het geheim van 'peace of mind' is: niet treuren om het verleden, geen zorgen maken om de toekomst, maar het beste maken van het heden.

26 aug. 2013 - CyberNote. Zij die wachten tot een wonder gebeurt, hebben niet in de gaten dat zijzelf (en wij allen) wonderen zijn... We zijn tot grote dingen in staat!

19 aug. 2013 - CyberNote. Sommige problemen blijven terugkomen in ons leven. Zolang we de les eruit niet hebben geleerd, zullen ze blijven terugkomen. Dus analyseren en aanpakken!

12 aug. 2013 - CyberNote. Het is niet voldoende om gewoon bezig te zijn. Sommige dieren zijn ook gewoon bezig. De vraag is... WAARMEE zijn we bezig? Maken we onszelf nuttig of niet?

5 aug. 2013 - CyberNote. Denk bij uw dagelijkse activiteiten aan het volgende: zoek niet naar fouten, maar naar oplossingen. Zo komen we steeds een stapje verder!

29 juli 2013 - CyberNote. Enkele momenten van geduld in een moment van woede kan je duizend momenten van spijt besparen... Stof tot nadenken!

22 juli 2013 - CyberNote. Gedachten worden woorden, woorden worden daden, daden worden gewoonten, gewoonten worden ons karakter en dit brengt ons naar onze eindbestemming. Denk erover!

15 juli 2013 - CyberNote. Als je troebel water met rust laat, wordt het helder. Neem dus af en toe de tijd om tot rust te komen (gebed, meditatie), dan wordt het leven weer helder!

8 juli 2013 - CyberNote. Islamvasten start deze week. Niet eten en drinken herinnert en traint om van slechte woorden en daden weg te blijven en creert solidariteit met behoeftigen.

1 juli 2013 - CyberNote. Keti koti. Zijn we echt bevrijd? Of gaan we nog steeds gebukt onder slavernij van drugs, roken, gokken, hebzucht, jaloezie, etc.? Bevrijd jezelf! Kot a keti!

24 juni 2013 - CyberNote. Al het materiele staat in diens van de mens. Zodra je deze stelling omkeert verval je tot de ergste vorm van slavernij, maar dan in een nieuw jasje!

17 juni 2013 - CyberNote. Maakt niet uit hoeveel goeds je voor anderen doet, er zal altijd wel iemand zijn die kritiek heeft... Blijf je op het positieve richten en goed doen!

10 juni 2013 - CyberNote. Een kruis om je nek of een hoofddoek maken je niet heilig. God kijkt naar je hart en respect van je medemens krijg je door goed gedrag!

3 juni 2013 - CyberNote. Verander niet met als reden dat men je dan aardig gaat vinden. Blijf jezelf en de juiste mensen zullen je aardig vinden en respecteren voor wat je bent!

27 mei 2013 - CyberNote. De schoen die de een past, knelt bij de ander. Zoe heeft een ieder ook zijn eigen maat van een goed leven. Oordeel daarom niet over het leven van anderen!

20 mei 2013 - CyberNote. De wereld heeft genoeg voor onze behoeften maar niet genoeg voor onze gierigheid (Gandhi). Verspil niet, gebruik alleen wat je nodig hebt!

13 mei 2013 - CyberNote. Echte volwassenheid is als iemand harde dingen tegen je zegt, en dat je ze niet terug pijnigt maar probeert oprecht na te gaan wat ze eigenlijk bedoelen.

6 mei 2013 - CyberNote. Meng geen slechte woorden met een slechte stemming. Je kan makkelijk een slechte stemming veranderen, maar je woorden zal men niet makkelijk vergeten...

29 apr. 2013 - CyberNote. Twee zaken zijn karakteristiek voor elk mens: zijn geduld als hij niets lijkt te hebben, en zijn attitude als hij alles denkt te hebben... Have a nice week!

22 apr. 2013 - CyberNote. Je hebt niet altijd een plan nodig. Soms moet je even gas terugnemen, rustig ademen, vertrouwen hebben, de kwestie loslaten en dan zien wat er gebeurt...

15 apr. 2013 - CyberNote. God answers in 3 ways: 1. He says yes and gives you what you want, 2. He says no and gives you something better, 3. He says wait and gives you the best!

8 apr. 2013 - CyberNote. To be a star, you must walk your own path, shine your own light and not be afraid of darkness, because that's where a star shines the brightest.

1 apr. 2013 - CyberNote. Moge Pasen voor ons allen een spirituele wedergeboorte zijn, zodat we dichter komen bij ons ware levensdoel: God vinden door gebed en een goede leefwijze.

25 mrt. 2013 - CyberNote. Everytime you're tempted to react in the same old way, ask if you want to be a prisoner of the past or a pioneer of the future! (Deepak Chopra)

18 mrt. 2013 - CyberNote. Als je het verleden loslaat, heb je twee handen vrij om de toekomst te grijpen! :) Treur niet om wat eens misging. Leer eruit, laat het los en ga voort!

11 mrt. 2013 - CyberNote. Behandel hen die in jouw ogen goed zijn, goed. Behandel hen die in jouw ogen niet goed zijn, ook goed. Alleen zo komt algehele goedheid tot stand!

4 mrt. 2013 - CyberNote. Je zorgen maken is tijdverspilling. Het verandert niets aan de situatie, het frustreert je mind en neemt je gevoel van geluk weg. Zo don't worry! :)

25 feb. 2013 - CyberNote. We zitten vaak met vragen. Ons hart geeft vaak oplossingen. Probeer ernaar te luisteren, je innerlijk gevoel te gewaarworden. Daar ligt het antwoord!

18 feb. 2013 - CyberNote. "Een kalme zee heeft nog nooit een klasse zeeman voortgebracht." De 'golven en stormen' in het leven zijn nodig om ons alle aspecten van het leven te leren!

11 feb. 2013 - CyberNote. Zoek in elke dag die je beleeft, iets positiefs, ook al moet je op sommige dagen wat verder zoeken. :) Geef niet op, uitdagingen maken je juist sterk!

5 feb. 2013 - CyberNote. Een man werd gebeten door een houdn. Zijn zoon vroeg: heeft u niet teruggebeten? Antwoord: het is niet gepast om me als die hond te gedragen!

28 jan. 2013 - CyberNote. Een pessimist ziet een probleem in elke kans die zich aandient, en een optimist ziet een kans in elk probleem dat zich aandient... (W. Churchill).

21 jan. 2013 - CyberNote. Er is een verschil tussen 'het pad kennen' en 'het pad bewandelen'...

13 jan. 2013 - CyberNote. De hel voedt zich met drie soorten mensen: zij die hun lusten volgen, zij die hun boosheid volgen, en zij die hun gierigheid volgen. Stof tot nadenken!

6 jan. 2013 - CyberNote. Nieuwe week start. Reageer niet op iets als je boos bent. Doe geen belofte als je je je heel blij voelt. Neem geen besluiten als je verdrietig bent...

30 dec. 2012 - CyberNote. Nieuw jaar, nieuw begin. Laten we de positieve ervaringen meenemen naar 2013 en de negatieve ervaringen achterlaten, maar wel de lessen eruit meenemen!

23 dec. 2012 - CyberNote. "You won't get anything unless you have the vision to imagine it." (John Lennon). "Imagination is the beginning of all creation." (G.B. Shaw). So, imagine!

16 dec. 2012 - CyberNote. Je kan liever een optimist zijn die ongelijk heeft, dan een pessimist die gelijk heeft!

9 dec. 2012 - CyberNote. Spreek uitsluitend als je woorden mooier zijn dan de stilte.... (Arabisch gezegde). Nederlands equivalent: spreken is zilver, zwijgen is..... :)

2 dec. 2012 - CyberNote. Ala ogri tja wan bun! Wees dus niet bedroefd over situaties die op tegenslagen lijken. We weten niet wat voor goeds daarna allemaal nog kan volgen!

25 nov. 2012 - CyberNote. Onafhankelykheid brengt verantwoordelijkheid om t heft in eigen hand te nemen en samen met allen (ongeacht partij) te werken aan verdere ontwikkeling.

 

18 nov. 2012 - CyberNote. Vliegers stijgen het hoogst tegen de wind in, niet met de wind mee. Zo zijn tegenslagen alleen maar bestemd om ons verder te helpen, dus don't give up!

11 nov. 2012 - CyberNote. 13 nov. Diwali. Moge in ons het innerlijk licht worden versterkt, zodat we daarmee onze omgeving - en zo de hele wereld - spiritueel kunnen verlichten!

4 nov. 2012 - CyberNote. “Onze toekomst hangt af van hetgeen we in het heden doen.” (Gandhi) Staan we daar wel bij stil of verdoen we onze tijd? Stof tot nadenken! :)

28 okt. 2012 - CyberNote. let the purpose of all marriages and friendships alike be the deepening of the spirit and enrichment of the soul. Think about it. Have a nice week!

21 okt. 2012 - CyberNote. Duizend kaarsen kunnen met 1 kaars worden aangemaant zonder dat het leven van die kaars minder wordt. Geluk wordt niet minder door het te delen! Dus..?

14 okt. 2012 - CyberNote. Slechts het belijden van een religie maakt geen beter mens van je, wel de goede wijze waarop je daarnaast je medemens behandelt. Geloof en goede daden. Eens?

7 okt. 2012 - CyberNote. "De zwakke kan niet vergeven. Vergevensgezindheid is een eigenschap van de sterke." (Gandhi). Zijn wij zwak of sterk? Stof tot nadenken...

30 sept. 2012 - CyberNote. Eens zul je slechts een herinnering zijn voor hen die je hebben gekend. Probeer zodanig te leven dat het een goede, positieve herinnering zal zijn!

23 sept. 2012 - CyberNote. Goed zijn hangt niet af van je religie, cultuur of huidskleur. Gaat erom hoe goedhartig je bent en hoe je anderen behandelt en helpt waar nodig. Toch?

16 sept. 2012 - CyberNote. Als je jezelf ergens zou tegenkomen, zou je jezelf aardig vinden? Probeer jezelf eens te bekijken vanuit de ogen van een ander. Kan verrassend zijn! :)

9 sept. 2012 - CyberNote. Een verstandig persoon schenkt aandacht aan zelfs t kleinste dat hem overkomt, wetende dat uit alles een les kan worden geleerd! Fijne week.

2 sept. 2012 - CyberNote. Het zit niet in mooie kleren en ook niet in een fraai gezicht. Het zit in een mooi innerlijk, dat heel diep van binnen zit...

26 aug. 2012 - CyberNote. Goede mensen hebben geen wetten nodig om te weten waar de grenzen zijn, en slechten vinden altijd wel mazen in de wet om te zondigen.. Welke bent u? :)

19 aug. 2012 - CyberNote. Eid Mubarak! Fysieke Islamvasten is voorbij, maar moge het morele vasten, zoals het bedwingen van karakter, hand en tong, blijven voortgaan!

12 aug. 2012 - CyberNote. Wat u bent is het resultaat van uw denken. Hou dus alleen positieve zaken in mind, denk en handel positief en uw toekomst zal zeker positief zijn!

5 aug. 2012 - CyberNote. Vaak is een aardig woord alleen al genoeg om iem die in de put zit, eruit te helpen. Laten we dus ons sterkste wapen - de tong - goed gebruiken!

29 juli 2012 - CyberNote. Arrogantie sluit ons af van verdere groei, omdat we dan menen 'er al te zijn'. Met een nederige houding stellen we onszelf open voor verdere groei.

22 juli 2012 - CyberNote. CyberNote. Probeer niet in de eerste plaats iemand van succes te zijn, maar probeer vooral iemand van waarde te zijn! (Einstein).

15 juli 2012 - CyberNote. Islamvasten start vrijdag Niet eten en drinken herinnert en traint om van slechte woorden en daden weg te blijven en creert solidariteit met behoeftigen.

8 juli 2012 - CyberNote. Als je in gezelschap bent, bescherm je tong... Laat je niet meeslepen door roddels van anderen. In dat geval, liever opstaan en weggaan!

1 juli 2012 - CyberNote. Keti koti. Zijn we echt bevrijd? Of gaan we nog gebukt onder slavernij van drugs, roken, gokken, hebzucht, jaloezie, etc.? Bevrijd jezelf? Kot a keti!

24 juni 2012 - CyberNote. Jezelf blijven in een wereld die jou alsmaar wil veranderen, is je grootste succes! (Ralph Emerson). Have a nice week and .. be yourself!

17 juni 2012 - CyberNote. Zoals elke steen meetelt bij de bouw van een huis,zo telt elke gedachte mee bij de bouw van je karakter. Wees dus positief, ook in elk van je gedachten!

10 juni 2012 - CyberNote. We kunnen windrichting niet veranderen, maar wel onze zeilen bijstellen om toch nog ons doel te bereiken. Laat tegenslag je daarom niet ontmoedigen!

3 juni 2012 - CyberNote. Zaai het goede voor later (goed 'karma'). [1] Wees dankbaar, [2] handel met liefde, [3] heb zuivere intenties, [4] let op je attitude, [5] vergeef!

27 mei 2012 - CyberNote. Wat anderen over je denken, is minder belangrijk dan hoe je over jezelf denkt! Je gedachten creeren voor een groot deel je toekomst. So think positive!

20 mei 2012 - CyberNote. Wie slim wil lijken, zoekt steeds een kans om te praten. Wie slim wil worden, zoekt steeds een kans om te luisteren. Welke categorie ben je? ;)

13 mei 2012 - SMSnote. Moederdag. Heb respect voor de ouderen en wees altijd goed voor hen, want ze hebben ons naar hun beste vermogen en inzicht gevormd tot wat we nu zijn! 

6 mei 2012 - SMSnote. Ga er niet van uit dat je dit of dat 'ooit eens' gaat aanpakken. Verbind altijd een tijdsplanning eraan, anders komt er wellicht nooit wat van terecht!

29 apr. 2012 - SMSnote. 1 mei Arbeidersdag. Elke vorm van arbeid heeft zijn functie. Kijk daarom nooit neer op zij die onder u zijn. Ook zij hebben hun rol in het geheel.

22 apr. 2012 - SMSnote. SMSnote. 1 mei Arbeidersdag. Elke vorm van arbeid heeft zijn functie. Kijk daarom nooit neer op zij die onder u zijn. Ook zij hebben hun rol in het geheel.

15 apr. 2012 - SMSnote. Als je werk hebt laten liggen, probeer z.s.m weer de draad op te pakken. Elke dag een beetje doen is beter dan een grote berg aan het eind moeten afjassen!

8 apr. 2012 - SMSnote. Moge Pasen voor ons allen een spirituele wedergeboorte zijn, zodat we dichter komen bij ons ware levensdoel; God vinden door een goede levenswijze.

1 apr. 2012 - SMSnote. 1 april, dag van grapjes, niets mis mee. Maar zorg ervoor dat overige dagen men 100% op ons kan rekenen, zoals ook wij graag op anderen rekenen. Geen grap! :)

25 mrt. 2012 - SMSnote. If you can't be a pencil to write someone's happiness, at least try to be an eraser to remove someone's sadness!

18 mrt. 2012 - SMSnote. We kunnen problemen niet oplossen door dezelfde mindset te gebruiken waarmee we ze creerden. Vaak is het nodig zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken... (Einstein)

11 mrt. 2012 - SMSnote. Als je iets goeds ziet, geef een compliment. Als je iets verkeerds ziet, bied dan je hulp aan (velen proberen fouten juist af te straffen...). Proberen?

4 mrt. 2012 - SMSnote. Donderdag is Phagwa, woensdag Holika verbranding. Symboliseert overwinning goed op kwaad. Moge ons aller voornemen zijn onze kwade neigingen te 'verbranden'!

26 feb. 2012 - SMSnote. Laat de mening van anderen je niet veranderen in iemand die je niet bent. Volg je eigen droom, je eigen hart, je eigen goals in dit leven!

19 feb. 2012 - SMSnote. Je kan een volgend hoofdstuk in je leven niet beginnen als je het vorig hoofdstuk steeds blijft overlezen. Vaak is het verleden loslaten nodig om verder te kunnen!

12 feb. 2012 - SMSnote. Van alle geschillen ligt 10% aan verschil van visie en 90% aan een verkeerde toonzetting tijdens discussies. Laten we dus goed op onze tong letten!

5 feb. 2012 - SMSnote. Echte vrijheid betekent je niet negatief laten beinvloeden door anderen, maar door dik en dun jezelf blijven en je eigen pad (of droom) te volgen.

29 jan. 2012 - SMSnote. Wie zijn mond voorbijpraat, weet voor de rest van zijn leven wat “zwijgen is goud” betekent..... Laten je hersenen daarom sneller lopen dan je tong!

22 jan. 2012 - SMSnote. Om God te vinden, moet je alles accepteren wat op je pad komt. Ook tegenslagen; dat zijn juist goede leermomenten in ons leven!

15 jan. 2012 - SMSnote. Leef (doe zoveel mogelijk goed) alsof je morgen zou sterven, maar blijf kennis vergaren alsof je eeuwig zou blijven leven! (Gandhi)

8 jan. 2012 - SMSnote. De energie van 1 positief persoon is genoeg om de energie van 1000 negatieve mensen te neutraliseren. Laten we zorgen dat WIJ die positieve zijn!

1 jan. 2012 - SMSnote. Nieuw jaar, nieuw begin. Laten we de positieve ervaringen meenemen naar 2012 en de negatieve ervaringen achterlaten, maar wel de lessen eruit meenemen!

25 dec. 2011 - SMSnote. Moge de vrede die we met kerst ervaren ons altijd blijven omringen. Wees daarom altijd aardig tegen je medemens, ook al ben je niet altijd met hem eens!

18 dec. 2011 - SMSnote. Om vreugde te vermeerderen, moet je zelf vreugde delen (Pythagoras). Gaat dus niet vanzelf! Straal vreugde uit en je krijgt vreugde terug. Proberen?

11 dec. 2011 - SMSnote. Don't gain the world and lose your soul, wisdom is better than silver or gold! (Bob Marley)

4 dec. 2011 - SMSnote. Kinderdag. "Send them your heart so they know that someone cares, and their lives will be stronger and free. We are the world, we are the children!" (M. Jackson).

27 nov. 2011 - SMSnote. SMSnote. Wat de zon doet voor de planten, datzelfde kan jouw glimlach doen voor je medemens. Zullen we het proberen in deze nieuwe week?

20 nov. 2011 - SMSnote. Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. We hebben een middenweg tussen deze 2 nodig om mooie resultaten te bereiken!

13 nov. 2011 - SMSnote. Laat een leuk weekend je niet weerhouden om maandag met plezier naar het werk te gaan. Zoek plezier in alles wat je doet, zo hou je het 't langst vol!

6 nov. 2011 - SMSnote. Vandaag Islam offerfeest. Offeren houdt in het opgeven van iets om daarmee jezelf en de maatschappij verder te helpen, bijv. opgeven van slechte gewoonten.

30 okt. 2011 - SMSnote. Ethiek, moraal en religie moeten we niet thuislaten als we naar het werk of school gaan. Deze zaken helpen ons juist op een goede wijze door de dag heen!

23 okt. 2011 - SMSnote. Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people (E. Roosevelt). What's your mind?

16 okt. 2011 - SMSnote. De waarde van ons leven ligt niet in de lengte der dagen, maar in het gebruik dat we maken van onze dagen.

9 okt. 2011 - SMSnote. Nationale feestdagen geven gelegenheid te leren over elkaars cultuur, religie en historie. Laten we daarvan gebruik maken om onderlinge banden te versterken.

2 okt. 2011 - SMSnote. 2 okt geboortedag Gandhi. Gandhi heeft getoond dat we met geweldloosheid veel meer kunnen bereiken dan met oorlog, haat en geweld. Shall we try?

25 sept. 2011 - SMSnote. Een huis zonder Bijbel, Gita, Koran of andere spirituele gids is als een schip zonder kompas... Je blijft maar varen zonder te weten waar je gaat!

18 sept. 2011 - SMSnote. Vergelijk je leven niet met dat van anderen. Je hebt geen idee wat zij allemaal op hun levensreis doormaken! Volg dus je eigen weg en je eigen hart.

11 sept. 2011 - SMSnote. Het is niet genoeg alleen maar te weten, we moeten ook toepassen. Het is niet genoeg om alleen maar te willen, we zullen ook moeten handelen!

4 sept. 2011 - SMSnote. Heb je afspraken met anderen? Kom ze na, laat je mensen niet in de steek. Ze rekenen op je! Mocht er wat tussen komen, meld ze tijdig. Morele plicht, toch?

28 aug. 2011 - SMSnote. De aarde heeft genoeg voor ieders behoeften, maar niet voor ieders gierigheid (Gandhi). Wees daarom niet verkwistend, gebruik alles met mate.

21 aug. 2011 - SMSnote. Wie zijn werk niet serieus neemt, zal door anderen niet serieus worden genomen. Think about it.

14 aug. 2011 - SMSnote. Een bedrijf dat alleen maar geld voortbrengt, is maar een armzalige organisatie (Henry Ford). Er is meer tussen hemel en aarde...

7 aug. 2011 - SMSnote. Misschien geeft u wel eens adviezen aan anderen. Hou in gedachten dat het beste advies is om zelf het goede voorbeeld te geven / zijn!

31 juli 2011 - SMSnote. Islamvasten start morgen. Niet eten en drinken herinnert en traint om van slechte woorden en daden weg te blijven en creert solidariteit met behoeftigen.

24 juli 2011 - SMSnote. Mensen zijn niet mooi op grond van hun uiterlijk, kleding en opmaak, maar op grond van hun gedrag, eenvoud, zorgzaamheid, etc. Tot welk type behoort u?

17 juli 2011 - SMSnote. Als je hier en daar een taak mist, probeer z.s.m. in te halen. Het is een heerlijk en zalig gevoel om op schema te zijn!

10 juli 2011 - SMSnote. Denk goed na over wat je zegt, wanneer je het zegt en hoe je het zegt. Watch the tongue! :)

3 juli 2011 - SMSnote. Als jij andermans tori's doorvertelt, zullen anderen ook jouw tori's doorvertellen...... So let's mind our tongue. Think about it. Have a nice week.

26 juni 2011 - SMSnote. June 26, international anti drugs day. Do drugs control your life? Wise people use prayer, meditation, yoga, etc. to get relaxed and "high". Try it! No drugs needed!

19 juni 2011 - SMSnote. Vaderdag. Vaders vervullen ook een belangrijke rol binnen het gezin... Samen met de moeder moeten ze zorgen voor een evenwichtige omgeving voor de kids, toch?

12 juni 2011 - SMSnote. Het gras bij de buren lijkt altijd groener.. Respecteer en wees tevreden met wat je zelf hebt en probeer van daaruit op eerlijke wijze jezelf op te bouwen.

5 juni 2011 - SMSnote. 5 juni Wereld Milieudag. We hebben de aarde in bruikleen van ons nageslacht. Laten we er dus zuinig op zijn. Bespaar het milieu waar mogelijk (minder plastic zakken, meer carpoolen, etc.)

29 mei 2011 - I can't predict the future, I can't change the past. I only have this present moment, and should make the best out of it!

22 mei 2011 - SMSnote. Als je HART niet bij je werk is, kan je ook niet HARD werken! Doe al wat je doet met toewijding, zo haal je het maximale resultaat uit je inspanning.

15 mei 2011 - SMSnote. 15 mei Gezinsdag. Een goed gezin is de basis voor een goede samenleving. Laat de kinderen dus niet loslopen, maar binnen het gezin opgroeien. Zo heeft God het bedoeld toch?

8 mei 2011 - SMSnote. Moederdag. Heb respect voor de ouderen en wees altijd goed voor hen, want ze hebben ons naar hun beste vermogen en inzicht gevormd tot wat we nu zijn!

1 mei 2011 - SMSnote. 1 mei Arbeidersdag. Elke vorm van arbeid heeft zijn functie. Kijk daarom nooit neer op zij die onder u zijn. Ook zij hebben hun rol in het geheel.

24 apr 2011 - SMSnote. Moge Pasen voor ons allen een spirituele wedergeboorte zijn, zodat we dichter komen bij ons ware levensdoel; God vinden door een goede levenswijze.

17 apr 2011 - SMSnote. Denk goed na over wat je zegt, wanneer je het zegt en hoe je het zegt. Juiste woordkeus en tijd kan zelfs je grootste vijand tot een vriend maken!

10 apr 2011 - SMSnote. Maak je niet druk om je uiterlijk, met je innerlijk (dat veel langer meegaat en dus meer zorg nodig heeft) is wellicht nog veel meer mis!

3 apr 2011 - SMSnote. Er kan geen sprake zijn van absolute vrijheid. De vrijheid van ieder mens wordt beperkt door de rechten en gevoelens van anderen.

27 mrt 2011 - SMSnote. Het gaat er in het leven niet in de eerste plaats om welke weg we bewandelen, maar vooral HOE we die weg bewandelen...

20 mrt 2011 - Shubh holi. Moge deze dag de onderlinge vrede, vriendschap en broederschap versterken. En dat we allen een voorspoedig en gezegend jaar mogen hebben!

13 mrt 2011 - SMSnote. Met gerechtigheid en goed gedrag veranderen we de wereld in een rozentuin! Wie doet mee? :) Fijne week.

6 mrt 2011 - SMSnote. SMSnote. Een leugen die tot vrede leidt, is beter dan de waarheid die tot oorlog leidt (aldus Saadi uit Shiraz). Stof tot (diep) nadenken en overwegen.....

27 feb 2011 - SMSnote. Diversiteit is een essentieel deel van het mens-zijn. Als we geen respect hebben voor de onderlinge verschillen, zullen we steeds in conflict leven.....

20 feb 2011 - SMSnote. De wereld is je landbouwgrond voor het Hiernamaals. Wat je hier zaait, zal je daar oogsten. Zaai daarom alleen goede daden hier, blijf ver van het kwade!

13 feb 2011 - SMSnote. Valentijnsdag. Gebruik de gelegenheid om geschillen bij te leggen, om weer contact te maken met hen die je lang niet hebt gezien, etc. Wees lief voor elkaar!

6 feb 2011 - SMSnote. Advies voor omgaan met verhoogde prijzen: weinig geld waarmee men goed omgaat, gaat langer mee dan veel geld waarmee men verkeerd omgaat!

30 jan 2011 - SMSnote. Wie consequent probeert positief te denken, zal positief leven. En wie positief leeft, zal meer bereiken en meer van het leven genieten! Shall we try?

23 jan 2011 - SMSnote. Mensen zouden als de aarde moeten zijn: ook slechte dingen worden op de aarde neergegooid, maar toch brengt de aarde altijd goede dingen voort!

16 jan 2011 - SMSNote. Vandaag Wereld Religiedag. Alle religies hebben dezelfde Bron. Kijk dus niet neer op andere godsdiensten. Gaat er immers om of we goed met elkaar leven toch?

9 jan 2011 -  SpirNote. Met brute kracht kan je alles afbreken, maar weinig opbouwen... Met zachtheid van karakter bereik je veel meer! Just try it out. Have a nice week.

2 jan 2011 - SpirNote. 2011, een nieuw begin. Laten we de positieve ervaringen meenemen in t nw jaar, de negatieve ervaringen achterlaten maar wel de lessen eruit meenemen.

26 dec 10 - SpirNote. Laten we de liefde en vrede die we met kerst hebben ervaren, ook in het komend jaar blijven uitdragen en zo helpen bijdragen aan een vrediger wereld.

19 dec 10 - SpirNote. Wie de perfecte vriend zoekt, zal geen vrienden hebben. Niemand is volmaakt, accept ieder met hun tekortkomingen zonder over hen te oordelen. Deal?

12 dec 10 - SpirNote. Een kaars verliest niets v/z licht door anderen te verlichten (uitspraak van Rumi). Wat leren we hieruit? Think about it en probeer toe te passen, gud?

5 dec 10 - SpirNote. Kinderdag. Wees n goed voorbeeld vo de jeugd om je heen. Ze leren t meest van wat ze om zich heen zien. Know your responsibility als (mede)opvoeder!

28 nov 10 - SpirNote. Onafhankelykheid brengt verantwoordelykheid om t heft in eigen hand te nemen en samen met allen te werken aan onze verdere ontwikkeling.

21 nov 10 - SpirNote. Het is niet wat de mond ingaat dat de mens vervuilt, maar wat de mond uitgaat. Laten we daarom letten op onze woorden! Shall we try? All the best.

14 nov 10 - SpirNote. Dinsdag Islam offerfeest. Offeren v/e dier staat vo leren bedwingen v onze dierlyke neigingen. Zo kunnen we een stapje verder naar zelfbeheersing.

7 nov 10 - SpirNote. Ezel valt niet 2x over zelfde steen, wy wel.. Fout v gister mogen we vandg niet maken en fout v vandg mag morgen niet meer. Streef zo naaar perfectie.

31 okt 10 - SpirNote. Probeer bij t uitvoeren v je taken niet alleen vanuit je hoofd, maar ook vanuit je hart te werken. Zo bereik je meer met minder moeite. Probeer maar!

24 okt 10 - SpirNote. Doe een ander niet iets aan, dat je zelf niet fijn zou vinden. Want alles wat je doet, krijg je op gegeven moment weer terug! Have a nice week.

17 okt 10 - SpirNote. Een kromme pijl treft geen doel. Als we goede, positieve results willen bereiken, moeten we zelf eerst oprecht en positief zyn v binnen. Is tog zo?

10 okt 10 - SpirNote. Draag t verleden niet als last met je mee. Leer eruit, laat het dan achter je en neem de lessen mee om aan n betere toekomst te werken. All the best!

3 okt 10 - SpirNote. Denk en doe mooie, goede dingen. God houdt v mensen die goed gedrag vertonen. Zo helpen we mee aan n leuke tyd vo n ieder tog? :)

26 sept 10 - SpirNote. Als je niet wil dat anderen je kwaad doen, spreek, doe en denk dan geen kwaad. Handel altyd liefdevol vanuit oprecht intentie.

19 sept 10 - SpirNote. Doe jezelf niet groter voor dan je bent, anders lijk je juist kleiner in de ogen van anderen. Probeer gewoon altijd jezelf te zijn!

12 sept 10 - SpirNote. Hoe oprechter wij mensen tegenover elkaar zijn, hoe minder gedragsregels we hoeven in te stellen. Think about it. Have an oprecht week. :)

5 sept 10 - SpirNote. 3 dingen heeft de mens van nature: jaloezie, hebzucht en wellust. Het vasten leert de moslims om zulke gevoelens te leren beheersen. Wie doet mee? :)

5 sept 10 - SpirNote. Stille nagt heilige nagt. Lailatul Qadr mubarak. Bid, vraag vergeving, lees uit de Koran en plan je spiritueel streven vo komend jaar. All the best!

29 aug 10 - SpirNote. Mensen zijn als de maan; ieder mens heeft wel een schaduwzijde. Niemand is volmaakt; laten we dus trachten ieder te accepteren zoals ze zijn.

22 aug 10 - SpirNote. De laagste mensen zijn zij die onverdraagzaam zijn, geen excuses aanvaarden en niet vergeven. Stof tot nadenken..! Have a nice week.

15 aug 10 - SpirNote. Om anderen ten goede te kunnen veranderen, moeten we eerst onszelf ten goede veranderen. Anders komen we niet geloofwaardig over toch?

9 aug 10 -  SpirNote. Islamvasten start 11 aug. Niet eten en drinken herinnert en traint om van slechte woorden en daden weg te blijven en creert solidariteit met behoeftigen.

8 aug 10 - SpirNote. Strax om 9 u op Risaalah TV ch 5 een instructie en motivatie progr vo kids (Engels). Zegt het voort! Alvast gezegende Ramadan toegewenst.

1 aug 10 -  SpirNote. Vaak doen we anderen pyn door ons eigen streven naar geluk. Maar echt geluk ervaren we pas als we ook anderen het goede gunnen en hen daarby helpen!

25 juli 10 -  SpirNote. Sterk is niet degene die wint in een gevecht, maar sterk is degene die zich onder alle omstandigheden kan beheersen. Shall we try?

18 juli 10 - SpirNote. "Beter laat dan nooit." Doe je taken tydig zodat t werk zig nt opstapelt. Zo heb je steeds n rustig gevoel. By delays, probeer zsm in te halen. :)

11 juli 10 - Geen Note verstuurd i.v.m. bezoeken Islamconferentie in Trinidad.

4 juli 10 - SpirNote. Een oprecht mens is iemand die doet wat hij denkt en denkt wat hij doet. (NB: wegens omstandigheden next week geen Note).

27 juni 10 - SpirNote. Wie onsterfelyk wil zijn, zou zodanig moeten leven dat hy/zy iets goeds voor het nageslacht achterlaat. Shall we try?

20 juni 10 - SpirNote. Vandaag 100 jaar Vaderdag. Zorg altijd goed voor de ouderen, als dank voor t fundament dat ze vo ons hebben gelegd, zo goed en zo kwaad als het hun verging.

13 juni 10 - SpirNote. Leven bestaat uit 3 dagen: gister, vandaag & morgen. Gister is voorbij en we weten niet of we morgen halen. Probeer dus t beste te maken van vandaag.

6 juni 10 - SpirNote. 5 juni Wereld Milieudag. We hebben de aarde in bruikleen van ons nageslacht. Laten we er dus zuinig op zijn. Bespaar het milieu waar mogelijk. Zullen we?

30 mei 10 - SpirNote. Gebruik 5 dingen goed voor ze voorby zyn: jeugd voor ouderdom, gezondh voor ziekte, rykdom voor armoede, vrye tyd voor drukte, leven voor dood.

23 mei 10 - Niet gearchiveerd

16 mei 10 - SpirNote. 15 mei Gezinsdag. Goed gezin is de basis voor een goede samenleving. Laat de kids dus niet "loslopen", maar binnen gezin normen en waarden meekrygen.

9 mei 10 - Niet gearchiveerd

2 mei 10 - SpirNote. 1 mei Arbeidersdag. Elke vorm van arbeid heeft zijn functie. Kijk daarom nooit neer op zij die onder u zijn. Ook zij hebben hun rol in het geheel.

25 apr 10 - Niet gearchiveerd

18 apr 10 - SpirNote. 3 dingen kunnen onze vooruitgang belemmeren: niet genoeg inzet, niet genoeg voorbereiding en narrow-minded zijn. Think about it!

11 apr 10 - SpirNote. 7 apr World Health Day. Hart- & vaatziekten doodsoorzaak nr 1. Door dagelijks beweging, fruit en groente kunnen we dat terugdringen. Deal?

4 apr 10 - SpirNote. Moge Pasen voor ons allen een spirituele wedergeboorte zijn, zodat we dichter komen bij ons ware levensdoel; God vinden door een goede levenswijze.

29 mrt 10 - SpirNote. "Beter laat dan nooit." Doe je taken tydig zodat t werk zig nt opstapelt. Zo heb je steeds n rustig gevoel. By delays, probeer zsm in te halen. :)

21 mrt 10 - SpirNote. Dont tell ur God how big the storm  is, but tell the storm how big ur God is! Vertrouw op God en weet dat Hy uitdagingen geeft om eruit te leren.

14 mrt 10 - SpirNote. Geduld en volharding zijn de sleutels tot succes. Grote hoogten bereikt men met moeite. Men legt grote afst af met kleine stappen. So never give up!

7 mrt 10 - SpirNote. Je kan geen rechte strepen trekken met een kromme liniaal. Als we goede resultaten willen bereiken, zullen we eerst zelf oprecht moeten zijn! Toch?

28 feb 10 - SpirNote. Phagwa. Moge ons voornemen zyn om in t nw jaar alle kwaad uit ons leven te bannen en uitsluitend goed te doen aan onze medemensen. Shubh holi.

21 feb 10 - SpirNote. Iemand die iets wil doen, vindt altijd wel een manier; iemand die iets niet wil doen, vindt altijd wel een excuus. Have a nice week.

14 feb 10 - SpirNote. Valentijnsdag. Met liefde bereik je op long term meer dan met boosheid en wraak. Wees daarom altijd lief tegen een ieder, ook eventuele vijanden.

7 feb 10 - SpirNote. Bij nemen v belangr besluiten, hou rekening met achtergronden, gevoelens, etc. Handel ook vanuit oprechte houding, gebr zachte woorden vo goed result.

31 jan 10 - SpirNote. Is waarheid spreken altijd een goede daad? "Een leugen om bestwil is beter dan een waarheid verkondigen die tot problemen leidt" (Profeet Mohammed).

24 jan 10 - SpirNote. "Schrijf je eigen grafrede". Wat wil je dat men op je laatste dag over je vertelt of niet vertelt? Try to live accordingly now. Goede oefening!

17 jan 10 - SpirNote. 17 jan Wereldreligiedag in teken v milieu. Ook ons nageslacht moet van t milieu genieten. Ga er dus zuinig mee om. Gooi bv geen vuil waar t niet moet.

10 jan 10 - SpirNote. Geraakt worden door woorden is erger dan geraakt worden door een pijl. Let dus goed op uw taalgebruik. Zelfs 1 verkeerd woord kan iemand jaren pijn doen!

3 jan 10 - SpirNote. Laten we van 2010 een beter jaar maken door bewust te werken aan gezondheid, kennis, wijsheid, spiritualiteit, ons ego, en al wat nog beter zou kunnen.

27 dec 09 -  SpirNote. Kerst net geweest. Laten we de liefde en vrede die we hierbij hebben ervaren ook in het komende jaar blijven uitdragen en zodoende werken aan n vrediger wereld.

18 dec 09 -  SpirNote. Vandaag is Islam nieuwjaar. Aan u allen vrede, zegeningen, gezondheid, wijsheid en vreugde toegewenst in het nieuwe jaar 1431. All the best!

13 dec 09 - SpirNote. Spreek mensen aan op een manier die ze begrijpen. Gewichtig taalgebruik om indruk te maken heeft vaak genoeg een tegengesteld effect. Think about it.

6 dec 09 - SpirNote. Kinderdag. Wees n goed voorbeeld voor de jeugd om je heen. Ze leren t meest van wat ze om zich heen zien. Know your responsibility als (mede)opvoeder!

29 nov 09 - SpirNote. Srefidensi! Zijn we echt vrij? Of nog steeds gevangen in het web van arrogantie, egoisme, alcoholisme, verkeersterror, bedrog, etc.? Free yourself!

27 nov 09 -  Ied mubarak! Laten we onze verkeerde gewoonten en verlangens offeren en zo een beter mens worden. "Waarlijk, bid tot uw Heer en offer." Koran 108:2.

22 nov 09 - SpirNote. Welke van je handelingen zal het meeste effect hebben? Die welke met de meeste oprechtheid worden uitgevoerd. Think about it!

15 nov 09 - SpirNote. Het verleden is het verleden. Wat gebeurd is, is voorbij. Blijf er niet mee zitten; leer eruit, laat het dan achter and move forward. Have a good week.

8 nov 09 - SpirNote. Let niet op mensen die alleen maar adviezen geven met de mond; let vooral op hen die zelf t goede voorbeeld geven en dus de wijsheid zelf (ook) in praktijk brengen.

1 nov 09 - SpirNote. Wij leren pas de waarde van water als de bron droog staat. Wacht niet tot dat moment, maar wees elk moment dankbaar voor wat de Schepper je heeft gegeven.

25 okt 09 - SpirNote. Beheersing v zintuigen betekent dat onze ogen de essentie van dingen waarnemen, onze oren alleen de essentie horen, en lippen alleen t goede spreken.

18 okt 09 - SpirNote. Divali. Moge in ons het innerlijk licht worden versterkt, zodat we daarmee onze omgeving - en zo de hele wereld - spiritueel kunnen verlichten.

11 okt 09 - SpirNote. 12 okt 18 u Sur tijd mediteert USA vo wereldvrede. Hoe meer zielen, hoe meer uitstraling. Doe je mee? It's easy, just relax and pray / dream about peace!

4 okt 09 - SpirNote. Het beste geschenk dat je aan je medemensen kan geven? Hen het beste toewensen en supporten onder alle omstandigheden. Shall we try? It's not easy!

27 sept 09 - SpirNote. Als je iets wil zeggen, zeg dan iets zinnigs. Als je niks zinnigs kan zeggen, zwijg dan liever! Een wijze praat weinig maar zegt veel. Think about it.

20 sept 09 - SpirNote. Als je meedoet met mensen die roddelen en lasteren, kan het zijn dat je ooit ook het onderwerp van hun gesprek wordt… Blijf ver van zulke lieden!

19 sept 09 -  Salaam, ied mubarak! Het fysieke vasten is voorbij, maar moge het morele en spirituele vasten, zoals het bedwingen van ogen, handen en vooral tong, voortgaan.

13 sept 09 - SpirNote service message. Als u de Note wekelijks wil blijven ontvangen, sms dan JA terug. Als u niet meer wil ontvangen, hoeft u niets te doen. Have a good week.

6 sept 09 -  SpirNote. Woorden uit de mond reiken niet verder dan iemands oor. Maar woorden uit het hart bereiken ook het hart van de luisteraar. Dus als je iemand wil motiveren…

30 aug 09 - SpirNote. Kijk naar WAT er gezegd wordt, niet naar WIE het zegt. Zo kan je van iedereen iets leren, zelfs van hen tegen wie je msch negatieve vooroordelen hebt.

23 aug 09 - SpirNote. Islam vasten gestart. Niet eten en drinken herinnert en traint om van slechte woorden en daden weg te blijven en creeert solidariteit met behoeftigen.

17 aug 09 - SpirNote. Positieve gedachten creeren energie, negatieve gedachten verspillen uw energie. Probeer dus altijd positief te zijn, ook in moeilijke situaties.

16 aug 09 - SpirNote. Heden verkrijgbaar het boek 'Verkondig! Islam speeches voor diverse gelegenheden.' Te bestellen via sms of bij Imdadia. Ramadan special.

9 aug 09 - SpirNote. Geheim gezond leven: rust op tijd, eet matig en op vaste tijden, gebed en meditatie, genoeg beweging. Zojuist gehoord van een gezonde, wijze 70-jarige.

2 aug 09 - SpirNote. Als 1 deur van geluk sluit, gaat een andere voor ons open, maar vaak blijven we zo lang naar de dichte deur kijken, dat we andere open deuren niet zien!

26 juli 09 - SpirNote. Difference between wise man and fool? A wise man speaks because he has something to say, and a fool speaks because he has to say something…

19 juli 09 - SpirNote. Al is leugen nog zo snel, waarheid achterhaalt haar wel! Waarheid komt altijd op juiste moment en juiste plaats naar boven. Dus: eerlijk duurt het langst!

12 juli 09 - SpirNote. If you care enough for the living, heal the world, make it a better place for you and for me, so there will be no hurt of sorrow (M. Jackson).

5 juli 09 - SpirNote. 1 juli keti koti. Zijn we echt bevrijd? Of gaan we nog gebukt onder slavernij van drugs, roken, gokken, hebzucht, jaloezie, etc.? Bevrijd jezelf! Kot a keti!

28 juni 09 - SpirNote. 26 juni int'l anti drugs day. Do drugs control your life? Wise people use prayer, meditation, yoga, etc. to get relaxed and "high". Try it! No drugs needed!

21 juni 09 - SpirNote. Als je eerst praat en dan denkt, zul je vaak in problemen komen. Eerst nadenken en dan praten is wijzer, en ook n kenmerk v goede zelfbeheersing.

14 juni 09 - SpirNote. We delen dezelfde aarde, hemel, lucht, water, enz. Wat ons bindt is meer dan wat ons scheidt. Werk dus tot heil van een ieder, zonder onderscheid.

7 juni 09 - SpirNote. Advies voor gelukkig leven: [1] Maak je hart vrij van haat [2] Maak je mind vrij van zorgen [3] Leef eenvoudig [4] Geef meer [5] Verwacht minder.

31 mei 09 - SpirNote. Zoals de zon schenkt aan allen, stel ook uw talenten beschikbaar aan ieder die het nodig heeft, zonder onderscheid naar kleur, religie, (politieke) partij, etc.

24 mei 09 - SpirNote. Je woorden zijn een grote kracht. Met 1 goed woord kan je iemand oppeppen, en met 1 verkeerd woord neerhalen. So take good care of your words.

17 mei 09 - SpirNote. 15 mei int'l gezinsdag. Goed gezin is basis voor goede samenleving. Laat kids dus niet loslopen, maar binnen gezin opgroeien. Zo heeft God t bedoeld toch?

10 mei 09 - SpirNote. Moederdag. Heb respect voor de ouderen en wees altijd goed voor hen, want zij hebben naar hun beste vermogen ons gevormd tot wat we nu zijn.

3 mei 09 - SpirNote. 1 mei Arbeidersdag. Elke vorm van arbeid heeft zijn functie. Kijk daarom nooit neer op zij die onder u zijn. Ook zij hebben hun rol in het geheel!

26 apr 09 - SpirNote. 22 april was Aardedag. We hebben de aarde in bruikleen van ons nageslacht. Laten we er dus zuinig op zijn. Bespaar het milieu waar mogelijk. Zullen we?

19 apr 09 - SpirNote. Praten over normen en waarden heeft weinig zin als we ze zelf niet naleven. Ons positief gedrag is het beste voorbeeld voor onze omgeving. Shall we try?

12 apr 09 - SpirNote. Moge Pasen voor ons allen een spirituele wedergeboorte zijn, zodat we dichter komen bij ons ware levensdoel; God vinden door een goede levenswijze.

5 apr 09 - SpirNote. Leraar of leerling? Weet u het altijd beter dan anderen? Of staat u open om van anderen te blijven leren? De tweede optie zal ons verder brengen. Toch?

29 mrt 09 - SpirNote. Het is beter in goed gezelschap te zijn dan alleen, en het is beter alleen te zijn dan in slecht gezelschap (Profeet Mohammed).

22 mrt 09 - SpirNote. Anti discriminatie week. 'De blanke is niet beter dan de zwarte of omgekeerd, behalve door zijn godsvrees' (Profeet Mohammed, vzmh, 1400 years ago).

15 mrt 09 - SpirNote. Een goede manier om onder alle omstandigheden goede relaties te behouden, is door steeds een koel hoofd te hebben en een warm hart te tonen.

8 mrt 09 - SpirNote. Vandaag 100ste int'l vrouwendag. Ingesteld in t teken van vrouwenonderdrukking. In deze tijd nog steeds reden tot herdenking? Stof tot nadenken! :)

1 mrt 09 -  Physical Note. Hart- en vaatziekten nog steeds meest dodelijk. Zorg voor goede voeding - ook fruit -, check bloedsuiker, beweeg dagelijks genoeg en watch your stress.

22 feb 09 - SpirNote. Shortest distance between a problem and its solution is the distance between ur knees and the floor. The one who kneels to God can stand up to anything!

15 feb 09 - SpirNote. Door niet te letten op tekortkomingen van anderen, zullen ook zij minder op jouw tekorten letten. Zo schep je een betere sfeer in je relaties.

8 feb 09 - SpirNote. Door STIL te zijn, kan onze innerlijke stem ons oplossingen bieden voor problemen. Die stem zullen we niet horen als we zelf steeds druk zijn!

1 feb 09 - SpirNote. Respect zullen we alleen dan ontvangen, als we ook respect aan anderen geven. Laten we dat voor ogen houden in onze dagelijkse relaties.

25 jan 09 - SpirNote. Liever kleine daden dan grote woorden! Think about it.

18 jan 09 - SpirNote. Vandaag Wereld Religiedag. Alle religies hebben dezelfde Bron. Kijk dus niet neer op andere godsdiensten. Gaat er immers om of we goed met elkaar leven toch?

11 jan 09 - SpirNote. Spirituele groei heeft discipline nodig, gaat niet vanzelf! Laten we daarom altijd onze gedachten, woorden en daden onder controle houden.

4 jan 09 - SpirNote. Laat de lange reis u niet weerhouden om de eerste stap te doen, vandaag nog. Stel niet uit tot morgen wat u vandaag kan doen. Voornemen voor 2009?

28 dec 08 - SpirNote. Een bezinningsvol 'yari' toegewenst. Leer uit het verleden, maar draag het niet als last met je mee. Blijf zoveel mogelijk af van vuurwerk voor het milieu.

21 dec 08 - SpirNote. Straks rond 9 u documentaire 'wetensch wonderen uit de Koran' op RBN TV. Religie en wetensch, gaan die wel samen? Check it!

14 dec 08 - SpirNote. Respectvolle communicatie is de basis voor een vredige samenleving; thuis, op werk, in t verkeer, DNA, etc. Shall we try?

7 dec 08 - SpirNote. Morgen Islam offerfeest. Offeren v/e dier staat vo bedwingen v onze dierlyke neigingen. Het nut daarvan? Vraag aan Lonny van DNA …. ;)

30 nov 08 - SpirNote. Onafhankelijkheid brengt verantwoordelijkheid … om het heft in eigen hand te nemen en onze ontwikkeling niet afh te stellen van anderen. Yes, we can!

23 nov 08 - SpirNote. De invloed van arrogantie op ons lichaam, ziel en omgeving. Documentaire, hedenochtend 9.00 u op RBN TV, kanaal 5.

16 nov 08 - SpirNote. Als je iemand een roos geeft, blijft altijd iets van de geur aan je hand. Als je dus goed doet voor anderen, doe je ook goed voor jezelf!

9 nov 08 - SpirNote. Rijkdom bestaat niet uit het hebben van grote bezittingen, maar in het hebben van weinig behoeften. Think about it.

2 nov 08 - SpirNote. Door onze zintuigen te trainen krijgen we ogen die de essentie zien, oren die alleen het goede opnemen en lippen die alleen t nodige zeggen. Try it!

26 okt 08 - SpirNote. Dinsdag Divali, overwinning v licht op duisternis, v goed op kwaad. Laten we de gelegenheid gebruiken om onszelf waar nodig ten goede te veranderen.

19 okt 08 - SpirNote. Stank voor dank? Verw8 geen dank vo geboden hulp. Wees dankbaar dat je hebt kunnen helpen, en blijf helpen waar nodig, daarvoor zyn we immers hier tog?

12 okt 08 - SpirNote. Denk nooit: 'ik alleen heb gelijk.' Een wijs persoon moedigt anderen aan ook hun visie te geven, zodat meerdere invalshoeken kunnen worden bekeken.

5 okt 08 - SpirNote. Intentie en Wilskracht. Met een duidelijk voornemen en een sterke wil kan je bergen verzetten! Ook slechte gewoontes kan je zo afleren. Probeer het!

28 sept 08 - SpirNote. Zie tegenslag niet als obstakel, maar als uitdaging. Door ons best te doen die te overwinnen, worden we steeds sterker!

21 sept 08 - SpirNote. Vanaf vandaag, elke zondag ochtend 9 a.m. een Islam documentaire op RBN TV, kanaal 5 en 9. Deze week: 'De erfenis van Mohammed'.

14 sept 08 -  SpirNote. Tyd is kostbaar, verloren tyd komt niet terug! Stel dus belangr zaken nt uit. Haast je als je tyd hebt, dan heb je meer tyd als je je moet haasten!

7 sept 08 - SpirNote. Uw ziel is uw tuin. Wat u erin zaait zult u oogsten. Negatieve gedachten zijn vergif in uw tuin. Ban ze volledig uit! Bemest uw tuin met positieve gedachten.

31 aug 08 - SpirNote. Islam vasten start morgen. Behalve niet eten en drinken is vooral belangr zich oefenen om v slechte woorden en daden weg te blijven, ook na ramadan.

24 aug 08 - SpirNote. Lezing: 'Kracht van verbondenheid' door Jef Crab, a.s. di 26 aug. 18.30 u in het Brahma Kumari centrum te Zorg en Hoop.

17 aug 08 - SpirNote. Kennis versus wijsheid. Iemand kan veel kennis hebben, maar zonder wijsheid kan hij die kennis niet juist gebruiken. Vergaar dus kennis en gebruik het wijs!

10 aug 08 - SpirNote. Door een korte meditatie dagelijks kom je tot rust, neem je even afstand v/d dagelijkse problemen en zo kunnen oplossingen zich aandienen. Try it!

3 aug 08 - SpirNote. 'Ala ogri e tya wan bun'. Probeer ook uit de minder prettige momenten iets te leren. You may lose the game, but don't lose the lesson! :)

27 juli 08 - SpirNote. Ooit gezien hoe mieren gezamenlyk zware dingen vervoeren? Als wij mensen zo zouden samenw, zouden we als gemeensch veel meer bereiken! Shall we try?

20 juli 08 - SpirNote. In momenten van stress zullen we, door nuchter en rustig te blijven, een meer positieve bijdrage kunnen leveren dan door te 'stressen'.

13 juli 08 - SpirNote. Als we in iemand n slechte eigenschap zien, laten we ook zijn goede eigenschappen voor ogen houden. Nobody is perfect, ook wijzelf niet!

6 juli 08 - SpirNote. Keti koti. Zijn we echt bevryd? Of gaan we nog gebukt onder slavernij v drugs, roken, gokken, hebzucht, jaloezie, etc? Bevryd jezelf. Kot a keti!

29 juni 08 - SpirNote. Een verstandig persoon schenkt aandacht aan zelfs het kleinste dat hem overkomt, wetende dat uit alles een les kan worden geleerd.

22 juni 08 - SpirNote. Gedachten worden woorden, woorden worden daden, daden habits, habits vormen ons karakter, en dit brengt ons naar onze eindbestemming. Think about it!

15 juni 08 - SpirNote. Wees lief vo de vaders, want zonder hen waren wij er niet! :) Zorg goed voor de ouderen, als dank voor de fundering die ze vo ons hebben gelegd.

8 juni 08 - SpirNote. Wat u bent is t resultaat van uw denken. Hou dus alleen positieve zaken in mind, denk en handel positief tov anderen en uw toekomst zal pos zijn!

1 juni 08 -  SpirNote. Vaak is n aardig woord alleen al genoeg om iemand die in de put zit, eruit te helpen. Laten we dus ons sterkste wapen, de tong, goed gebruiken!

25 mei 08 - SpirNote. Suriname, eenheid in verscheidenh. Kom vandaag 18 u in Thalia genieten v show IOL en Indian Cultural Center, 20 srd. Zang, music, dans in fusion.

18 mei 08 -  SpirNote. Arrogantie sluit ons af van verdere groei, omdat we menen 'er al te zyn'. Met een nederige houding stellen we onszelf open voor verdere groei.

11 feb. 2013 - CyberNote. Zoek in elke dag die je beleeft, iets positiefs, ook al moet je op sommige dagen wat verder zoeken. :) Geef niet op, uitdagingen maken je juist sterk!
Last Updated on Friday, 08 April 2016 12:59
 
Make Text Bigger Make Text Smaller Reset Text Size